Bydlení v Dubaji - fakta, která musíte znát

blog-hero.jpg

Dubaj je skutečným městem expatů a změny zavedené od roku 2023 otevřely ještě více příležitostí. Pojďme se podívat, jak se v Dubaji skutečně žije.

Nový život v Dubaji může být jedním z nejzajímavějších zážitků, které jste kdy zažili. Život v Dubaji, stejně jako v každé jiné nové zemi, však může být skličující, zejména pokud nemáte praktické znalosti o tom, jak se věci dělají na místě.

V roce 2023 představily SAE a zejména Dubaj zajímavé změny zaměřené na expatrianty. Podíváme se na výhody a nevýhody života v Dubaji a nabídneme vám praktické tipy týkající se pobytu, daní, vzdělání, zdravotnictví a mnoha dalších věcí, včetně nedávných změn.

blog-image.jpg blog-image-2.jpg

S našimi tipy pro Dubaj budete vědět, co vás čeká, abyste si mohli předem naplánovat a co nejlépe využít všeho, co vám dubajský životní styl nabízí.

Život v Dubaji - výhody a nevýhody, které vás možná překvapí

Stejně jako každé jiné místo na světě má i Dubaj mnoho předností, ale také některé zásadní nedostatky. Při stěhování na nové místo je důležité vědět, jaké špatné i dobré věci můžete od svého nového domova očekávat.

Výhody bydlení v Dubaji

Dubaj je vzrušující a zajímavá destinace, kterou nelze ignorovat! Proto je to místo, kde byste měli být, pokud si chcete užít společenský i pracovní život v rychlém tempu.

Podnebí v emirátu je po dobu 8 měsíců v roce ideální. Dlouhým horkým dnům vévodí modrá obloha bez mráčku, kterou umocňují nádherné teplé mořské vody.

Společenská stránka života je fantastická a rozmanitá. Mnoho expatů se po příjezdu připojí k některému z hotelů nebo soukromých plážových klubů a tráví většinu volného času využíváním jejich služeb.

V emirátu je soustředěno více sportů a sportovních klubů než kdekoli jinde na světě!

Stravování venku je výjimečné. Dubajské bary, kluby a restaurace hostí tak široké spektrum chutí, jak je to jen možné!

frame.jpg

Nevýhody života v Dubaji

Dubaj je trochu byrokratický problém, zejména pro nově příchozí expatrianty, kteří musí mít na všechno licence a povolení. Samozřejmě potřebujete povolení k práci a povolení k pobytu v Dubaji. Nechte si od svého zaměstnavatele poskytnout a předem odsouhlasit rady a pomoc, abyste si usnadnili toto počáteční období přizpůsobování, které může některé lidi od pobytu v emirátu skutečně odradit!

Letní měsíce od června do září jsou téměř nesnesitelně horké a mnoho expatů si v tomto období bere dovolenou a vrací se domů. Pokud máte děti, může to být ještě horší, protože po většinu dne budou muset opravdu zůstat uvnitř v klimatizovaných místnostech.

Dopravní situace v Dubaji může být neúnosná a ovlivnit život těch, kteří musí dojíždět nebo vozit děti do školy apod. Vládní program investic do systémů veřejné dopravy tento problém zmírňuje, ale pokud se chcete v Dubaji projet autem, může se vám cesta protáhnout.

Co byste měli vědět, než se přestěhujete do Dubaje

Dubaj je jedním ze sedmi emirátů, které tvoří Spojené arabské emiráty (SAE). Je to také název hlavního města v emirátu Dubaj.

Bohatství Dubaje bylo založeno na ropném průmyslu, ale Dubaj úspěšně diverzifikovala svou ekonomiku, takže dnes má více oblastí, které podporují její fiskální sílu - včetně cestovního ruchu, nemovitostí, finančních služeb, zdravotnictví a vzdělávání.

Jeho Výsost šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum je vládcem Dubaje a spolu s Abú Dhabí má emirát právo veta v některých záležitostech celostátního významu v zákonodárném sboru země.

V důsledku toho mohou zahraniční kupující vlastnit vlastnické právo k některým nemovitostem například v Dubaji, což neplatí pro všechny ostatní emiráty v SAE.

Dubaj se stala mimořádně oblíbenou volbou pro stěhování expatriantů, a to z několika hlavních důvodů.

Zaprvé, navzdory hospodářskému poklesu, který emirát zasáhl v roce 2008, je Dubaj v současnosti stále prosperující ekonomikou, kde je dostatek pracovních příležitostí a kde je dostatek příležitostí k silným spekulacím na místním trhu s nemovitostmi.

Dalším klíčovým důvodem, proč je život v Dubaji pro expaty tak atraktivní, je místní mimořádně dobrý životní styl, zejména pro expaty ze Západu, kteří mohou těžit z převážně vynikajícího klimatu, skvělých možností trávení volného času, relativně klidného životního tempa a dobré úrovně vzdělání a zdravotní péče.

Chcete se o nás dozvědět více?

Stáhněte si naši brožuru, kde o nás najdete vše na jednom místě!

Stáhnout brožuru Get Brochure
Zavřít