Jak v Dubaji získat zlatá víza na 10 let?

pexels-aleksandar-pasaric-823696.jpg

Zlatá víza Spojených arabských emirátů jsou jedním z nejžádanějších dokumentů v zemi. Víte, kdy na ně máte nárok?

V podstatě fungují jako vstupenka na dlouhodobý pobyt v Dubaji – a není tak těžké je získat, jako tomu bylo před pár lety. Když bylo toto vízum poprvé uvedeno na trh, získali ho obyvatelé, kteří významně přispívají zemi, jsou vysoce kvalifikovaní v určitých oborech nebo pracují v klíčových průmyslových odvětvích. V průběhu roku 2023 se tento proces stal mnohem otevřenějším a nyní se pravidla ještě více zmírňují, což je skvělá zpráva pro naše investory.

Stále platí, že si investor musí koupit nemovitost off plan nebo již postavenou v hodnotě 2 000 000 AED (v přepočtu kolem 12,5 milionů Kč). Dříve bylo za potřebí mít již splaceno alespoň 1 000 000 AED v této investici. Nyní stačí, když splatíte počáteční zálohu a následně pokračujete ve splácení bezúročného platebního plánu, pokud jde o off plan nebo skrze hypotéku při hotové nemovitosti.

Spojené arabské emiráty tak zrušily původní pravidlo, tedy minimální zálohu ve výši 1 milion AED (6 207 000 Kč), nyní stačí počáteční záloha, která zpravidla dělá 20 %. Spojené arabské emiráty se tak snaží povzbudit více investorů z celého světa, aby v zemi zapustili hlubší kořeny.

Tato informace proletěla všemi velkými médii jako je Arabian Business nebo Khaleej Times a byla sdílena největšími influencery z Dubaje na sociálních sítích. Nutno podotknout, že zavedení nových kritérií ještě nebylo zveřejněno na webu příslušného ministerstva.

Zajímá vás, jaké výhody se pojí se získáním zlatých víz? Kontaktujte nás.

Zdroj:

https://www.arabianbusiness.com/tags/golden-visa

https://www.khaleejtimes.com/life-and-living/visa-and-immigration-in-uae/uae-golden-visa-dubai-drops-minimum-down-payment-required-for-property-owners

Chcete se o nás dozvědět více?

Stáhněte si naši brožuru, kde o nás najdete vše na jednom místě!

Stáhnout brožuru Get Brochure
Zavřít