Nejzajímavější budovy Dubaje

6487.jpg

Vítejte ve fascinujícím městě architektonického luxusu a moderního designu. V tomto článku se společně na několik takových perel mezi dubajskými stavbami podíváme.

Dubaj je jedno z nejúžasnějších míst na světě, které je domovem několika nejimpresivnějších staveb, které zaujmou každého milovníka architektury a extravagantního životního stylu.

Opus

Otevřete oči a ponořte se do neuvěřitelného architektonického skvostu Dubaje – budovy Opus. Tuto výjimečnou stavbu navrhla světoznámá architektka Zaha Hadid, která zemřela v roce 2016. Nejde jen o klasický monolit, nýbrž ,,prázdnou kostku" s průchodem uprostřed, který vytváří efekt nekonečného okna.

Opus je symbolem luxusu, ale i příkladem progresivního a ekologického myšlení v oblasti architektury. Budova byla navržena s ohledem na udržitelnost a získala certifikát LEED Gold, což z ní činí ekologicky šetrnou budovu.

J One

J One vyniká svou nezaměnitelnou siluetou a designem, který v sobě kombinuje luxus a futuristický půvab. Nachází se na prestižní adrese na Al Sufouh Road, což z ní činí nedílnou součást moderního městského panorama Dubaje. Byla dokončena v roce 2021, přičemž její stavba byla komplikovaným inženýrským úkolem, který vyžadoval precizní plánování a inovativní přístup.

Atlantis

Nad azurovým Perským zálivem se nachází jedno z nejikoničtějších míst - hotel Atlantis The Palm. Postavena v roce 2008, tato ohromující stavba se tyčí na výběžku umělého ostrova Palm Jumeirah, který svou unikátní podobou evokuje tvar palmového listu.

Je to komplex, který zahrnuje nejen nádherné pokoje a apartmány, ale také akvárium Lost Chambers, kde se můžete setkat s fascinujícími mořskými tvory. Návštěvníci mají možnost zažít adrenalin vodních atrakcí v aquaparku Aquaventure nebo se ponořit do světa luxusu a exkluzivity v podvodním království v podobě restaurace Ossiano.

Burj Khalifa

Vystupující nad obzorem Dubaje jako nejvyšší stavba na světě, Burj Khalifa zaujímá významné místo v architektonickém panoramatu tohoto ohromujícího města. Ikonická stavba byla oficiálně otevřena v roce 2010 a nachází se v centru moderní čtvrti Downtown Dubai.

Návštěvníci mohou vystoupat na vyhlídkovou plošinu At The Top a obdivovat panoramatický výhled na město a poušť. Každoroční ohňostroj na vrcholu Burj Khalifa se stává nezapomenutelným momentem při oslavě Nového roku.

Burj Al Arab

Vynořující se z obzoru Perského zálivu jako symbol luxusu a extravagantní elegance, hotel Burj Al Arab se stává jednou z nejvyhlášenějších a nejexkluzivnějších staveb v Dubaji. Byl oficiálně otevřen v roce 1999 a stojí na vlastním umělém ostrově poblíž Jumeirah Beach.

Architektura Burj Al Arab je dílem architektonického génia Toma Wrighta. Tato struktura představuje ikonický tvar plachty, která zároveň evokuje tradiční arabský námořní design. Ocelový rámec a skleněné stěny dodávají budově jemný a pohádkový vzhled.

Pro více zajímavostí o Dubaji sledujte naše sociální sítě:

Instagram

Facebook

Tik Tok

LinkedIn

Chcete se o nás dozvědět více?

Stáhněte si naši brožuru, kde o nás najdete vše na jednom místě!

Stáhnout brožuru Get Brochure
Zavřít