Připravte se na vzlet s létajícím taxíkem v Dubaji

screenshot-2022-10-14-at-15.33.28.png-1712160942.avif

Dubaj představuje nejnovější dopravní řešení, které je tak futuristické, že by mohlo být zaměněno za UFO – létající taxi!

V roce 2026 bude Dubaj oficiálně spouštět světově první městskou službu elektrických létajících taxíků.

Představte si, že místo frustrujícího čekání v dopravní zácpě na Sheikh Zayed Road, budete moci prostě vzlétnout a přeletět všechny ty automobily pod vámi. A nejen to, tyto taxíky budou schopny dosáhnout rychlosti až 321 km/h, což znamená, že cesta z letiště do Palm Jumeirah může trvat místo obvyklých 45 minut pouhých 10 minut. To je rychlejší než dodání pizzy!

A jak vypadají tyto létající zázraky?

Jsou vybaveny šesti vrtulemi a čtyřmi bateriovými balíčky, takže vypadají jako vzdálený příbuzný dronů a helikoptér. Další fascinující skutečností je, že tyto létající taxíky budou mít své vlastní speciální zastávky známé jako vertiporty, které budou propojeny s metrovými stanicemi a umožní snadný přístup k hlavním destinacím. Vertiporty budou zahrnovat čtyři stojany pro letecké taxíky a dvě přistávací plochy.

Navíc, tyto taxíky budou mít nulové provozní emise, což přispěje k udržitelnějšímu a ekologičtějšímu dopravnímu systému.Tento projekt slibuje zcela novou úroveň městské mobility a ukazuje na budoucnost městské dopravy v Dubaji.

A co je na tom nejlepší? Dubajské létající taxíky nejsou jen snem budoucnosti, jsou skutečností, která se blíží rychlostí světla. S těmito taxíky se Dubaj stává průkopníkem v oblasti inovací a ukazuje světu, že obloha už není limit.

Takže příště, když se podíváte do oblohy a uvidíte něco, co vypadá jako z jiného světa, nebojte se. To bude jen další spokojený cestující, který míří domů v pohodlí svého létajícího taxíku. Dubajské létající taxíky – připraveny změnit způsob, jakým se pohybujeme, jednoho cestujícího po druhém.

Pro další zajímavosti z Dubaje doporučujeme sledovat naše sociální sítě:

Instagram

Facebook

Chcete se o nás dozvědět více?

Stáhněte si naši brožuru, kde o nás najdete vše na jednom místě!

Stáhnout brožuru Get Brochure
Zavřít